1 2 3
dansxr2
dansxr2 Dork
5/6/13 12:29 a.m.

the car falls off around 4500-5k RPM... I dunno if its maxing out NA RX-7 460cc injectors, noise, or valve float. Heres a datalog of said problem. Input on how to rectify this??? GT2871R, currently at 13-14psi 2.2 turbo 12v F2T.

http://www.freefilehosting.net/2013-05-05200927

dansxr2
dansxr2 Dork
5/7/13 4:40 a.m.

Bump

Paul_VR6
Paul_VR6 HalfDork
5/7/13 5:51 a.m.

Can you put it on msruns.com or somewhere else where I can find the actual link to download it instead of a bunch of ad links?

dansxr2
dansxr2 Dork
5/7/13 7:32 a.m.

Yep!

Swank Force One
Swank Force One MegaDork
5/7/13 8:13 a.m.

Dan i can't see any of these or have the capability to open up your logs in a program right now, but what are your VE tables doing at this point?

dansxr2
dansxr2 Dork
5/7/13 5:24 p.m.

Screenshot of my VE Table

dean1484
dean1484 UberDork
5/7/13 6:48 p.m.

When I get to my laptop that has the software on it I will take a look

dansxr2
dansxr2 Dork
5/7/13 6:58 p.m.

Dean.... Your always helping me out!!! Be it 3000GT VR-4 parts or MegaSquirt assistance. I'd be lost without you and Ben...

Swank Force One
Swank Force One MegaDork
5/7/13 9:06 p.m.

You've got some real weird jumps in the upper cells between 4000 and 5000. That said, we're a little over my head right now so that may be normal. I mainly asked to see if the valves were eating E36 M3.

All I see is that the jumps aren't so linear up there.

GVX19
GVX19 Reader
5/7/13 10:45 p.m.

I don't see anything in the log. Post a MSQ. please.

Paul_VR6
Paul_VR6 HalfDork
5/8/13 4:53 a.m.

Based on that fuel table you are adding 40% more fuel across the range you are complaining about. Seems like a big jump over small rpm but I am not familiar with that engine. Get that log and msq up.

Swank Force One
Swank Force One MegaDork
5/8/13 5:30 a.m.

These motors tend to make peak torque at about 3800rpm. He should be hitting max boost well before that on his relatively small turbo, though. Torque should be dropping probably from 4000 to fuel cut. I'm not a tuning genius but i don't see the need for a 40% jump just from working with these motors.

But then again, i've never tuned one on Megasquirt, either.

GVX19
GVX19 Reader
5/8/13 8:40 a.m.

I think your VE needs some work. try this one and let me know what happens. Also I do not see your o2 data. Do you have one? You may just be out of fuel. or have toooooo much. Your Inj. is at 91% when your eng cuts out

Swank Force One
Swank Force One MegaDork
5/8/13 9:16 a.m.

I don't think there's any way possible he's out of fuel. He's got 460cc injectors and is only pushing ~13psi on a 28RS. That thing might be making 230-240whp at MOST at the moment. It's going pig rich when it's falling on its face.

Swank Force One
Swank Force One MegaDork
5/8/13 9:18 a.m.

Dan, i just thought of something: If you really DO have a Walbro 255lph HP in there, your stock FPR might just be giving up the ghost and it's time for an aftermarket unit.

dansxr2
dansxr2 Dork
5/8/13 12:00 p.m.

I tried the VE you sent GVX19, it was WAAY lean.... I opened the tune I had, and leaned out the topend. Here is a couple datalogs and the current MSQ in the ECU currently. https://drive.google.com/#folders/0B9YltSYEj-5nQmZVSUJLOFZDaEk

GVX19
GVX19 Reader
5/8/13 2:08 p.m.

Use megatune to go into your VE table. In tools change the ReqFuel. Up or down to richen the full table. Or use msdroid which is faster and ez'er.

dansxr2
dansxr2 Dork
5/8/13 3:03 p.m.

Im using TunerStudio Full Version currently.

jpnovak
jpnovak New Reader
5/8/13 4:01 p.m.

The VE table is going to 260kPa. This is equivalent to 24 psi. If you are only running 14psi then you need to rescale your table so that your top row is at 200kPa. (or 205). That being said, at WOT (200kPa row) under boost you have 1.7X the amount of fuel at 5500rpm compared to 4600 rpm. SWO is correct. You are just dumping fuel and going way rich. you might even see mis-fires that make your WBO2 look lean at that amount of rich.

Lean it out and make a smooth transition and it should run.

Basically... You need to tune the motor.

Swank Force One
Swank Force One MegaDork
5/8/13 4:30 p.m.

He's gonna need a 260kpa scale lol. I'm glad you explained that though, I feel like I have a halfway decent idea of what I'm looking at now.

dean1484
dean1484 UberDork
5/8/13 4:36 p.m.

Dan,

My Software is on the fritz at the moment I just sent an email to EFI Analysis to se eif they can help me so I am dead in the water for the moment. in terms of looking at your files

Paul_VR6
Paul_VR6 HalfDork
5/8/13 8:43 p.m.

Dont f with reqfuel, set it correctly. You dont need to change the top row. You need to tune. If you have multiply afr in, your ve numbers shod be well under 100, generally 75-85 past 100kpa.

GVX19
GVX19 Reader
5/8/13 11:28 p.m.

In reply to Paul_VR6:Pleae forgive me. for not making my self more clear. My map is set up for 6.8 reqfuel. I did not rescale it for dansxr2 as I do not know what his reqfuel is. I was giving dansxr2 the task of rescaling the table his self. I was on brake at work and did not have much time to reply.

Paul_VR6
Paul_VR6 HalfDork
5/9/13 5:02 a.m.

No worries, I didnt catch that you sent him a file. Just sending him a decent looking ve table to import would probably be easier for him, as he wouldnt have to look at any of the ither parameters.

dean1484
dean1484 UberDork
5/9/13 1:30 p.m.

Ok Fixed my software the JRE in my computer was screwed up and this caused my EFI Analytics software not to run.

Dan email me your MSQ and any logs you may have I can take a look at them if you want.

email is dsmith@radio.fm

1 2 3
Our Preferred Partners
2nIWJ9b3ecOoAuU1AhhNiqgcRMJf0KtrymnEOURX0221BLjyoYN8AZBLoU8WXjZk